top of page
Ara

Diş eti çekilmesi

Diş eti çekilmesi



Bu rahatsızlık diş köklerinin ağız ortamına açılmasıyla sonuçlanan bir diğer diş eti problemidir. Diş eti çekilmeleri sert ve hatalı fırçalama ile oluşabildiği gibi bazen ortodontik tedavi sonrası ya da diş eti kenarına çok yakın konumlanmış kas ataçmanlarına bağlı olarak da gelişebilir. Bazı durumlarda travma sonrasında da ortaya çıkması mümkündür.

Bu durum estetik açıdan sorun oluşturmaktadır. Buna ek olarak açığa çıkan kök yüzeyine bağlı olarak meydana gelen soğuk hassasiyeti de hastalar için problem yaratmaktadır. Diş eti çekilmesi tedavi edilmediği durumlarda zaman içerisinde ilerlemekte ve diş kaybına yol açabilmektedir.

Diş eti çekilmesi, çekilme şiddetine bağlı olarak büyütme altında mikro-cerrahi prensiplerle uygulanan periodontal plastik cerrahi uygulamalarla tedavi edilebilmekte ve köklerin diş etiyle tekrar örtülmesi sağlanabilmektedir.


Eğer siz de soğuk su içerken, dondurma yerken soğuk hassasiyeti yaşıyor ya da diş eti çekilmesine bağlı estetik sorunlar yaşıyorsanız vakit kaybetmeden bir diş eti hastalıkları uzmanına (periodontist) görünün.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page